Chapati

Chapati är ett indiskt bröd, precis som naan. Man äter det till maten och är väldigt lätt att göra. Receptet jag kommer använda mig av finns i kokboken; Det vegetariska köket av Lotta Brinck (Prisma)

På nätet finns en hel del olika varianter av receptet, men tänkte testa mig fram. Nåväl, här kommer det:

8 kakor - 20 minuter

2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk olja
1 1/4 dl vatten

Blanda vete- och grahamsmjöl. Droppa över oljan.
Arbeta in vattnet. Arbeta till en smidig men ganska hård deg.
Dela i 8 delar. Rulla till kulor. Kavla ut varje kula till en tunn pannkaka, och lika stor som en, på ett mjölat bakbord.
Stek kakorna en och en i en torr varm stekpanna tills små blåsor bildas. Stek ungefär en minut på varje sida.
Lägg de färdiga kakorna i en skål allteftersom de blir klara. Täck med en handduk så förblir de mjuka.




Det ska bli spännande att testa detta enkla!

Vill man använda chapatimjöl så brukar det finnas i asiatiska affärer!



[21.35] De blev jättegoda! Till det blev det revbensspjäll, potatissallad, kalla såser och sallad. Efter maten tog vi en skogspromenad, vilket behövdes efter allt det goda. Imorgon ska jag göra fler chapati, ta med till svärfar som bakar så mycket gott till oss.

Kommentarer
Postat av: Lotta Brinck

Roligt att de smakade bra!

Trevlig blogg du har.

Skriv på tycker Lotta B.

2011-05-26 @ 09:52:30
URL: http://lottabrinck.wordpress.com
Postat av: Anonym

Roligt att de smakade bra!

Trevlig blogg du har.

Skriv på tycker Lotta B.

2011-05-26 @ 09:53:39
Postat av: Benita

Tack Lotta!

2011-05-27 @ 13:43:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0